söndag 8 december 2013

Maratonträning #16

Idag skulle jag ta revansch på vädret, efter fredagens misslyckade runda. Efter en lördag med sol tänkte jag att cykelbanorna borde vara hyfsat rena och om inte annat borde de hunnit sanda. Så när jag la mig igår kväll och det stod -9 på termometern såg jag en solig och kall runda framför mig. Tji fick jag. När jag vaknade såg det ut så här utanför fönstret:
En och en halv decimeter snö ungefär. Jag blev lite sur. Vanligtvis blir jag överlycklig av första snön och kastar mig ut i den. Men i år är jag inte lika sugen på vinterväder. Till min lycka hade termometern ställt sig på +5 grader och snöandet hade övergått i regn, så medan jag åt frukost och bakade klart alla pepparkakor så regnade faktiskt det mesta bort. 
Jag ville dock inte ta några risker så jag drog på broddarna på skorna, idag skulle banne mig inget hindra min framfart! Bland det första som hände var att jag trampade ner i en slaskpöl som var ankeldjup. Jahopp, ingen anledning att undvika vattenpölar längre då. Jag har ärligt talat inte varit så blöt om fötterna sen Varvet i våras. Men det var betydligt trevligare att vara blöt när det var 25-30 grader varmt ute, och inte som idag 5-6 grader. Dock hade jag ullstrumpor så jag blev inte kall om fötterna, men jag kunde vrida ut strumporna när jag kom hem...

Det blev 8 km löpt idag, inget supertempo men det hade jag inte räknat med heller. Jag var mest glad att jag kom ut och fick springa ordentligt. Och broddarna var faktiskt lite överflödiga, det var relativt bart mest hela vägen. Fick hoppa undan för en snöplog bara, och där det var nyplogat var det skönt att ha lite extra grepp. 

Nu ska vädret återgå till +5 och grått, så då kanske det kan bli lite mer kvalité till veckan. Håller tummarna för det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar